Garden of Serendipity

“Truth is not only violated by falsehood; it may be equally outraged by silence” – Henri Frederic Amie

Hva leger ikke forteller deg

En av de siste varme dager med sol denne sommeren har jeg lite lyst til å sitte inne foran en computer i søk på noe lærerikt å lese. Jeg er heller ikke en av de som bruker trådløst, så det var derfor en glede å se nærbutikken ha det nye magasinet what doctors don’t tell you.

De som kjenner nettsiden til what doctors don’t tell you (WDDTY) vet det er et sted med informasjon mange skulle ønske deres allopatiske doktor ga beskjed om, eller eventuelt pressen satte søkelys på. WDDTY startet opprinnelig i 1990 som et nyhetsbrev med fokus på saker hvor de følte pasienten ikke fikk den hele og fulle sannhet rundt allopatisk medisin. De senere år har WDDTY blitt en av de mest anerkjente helsesider på nett, hvor den og legger vekt på forskning innen «alternativ» medisin og behandlinger.

Som noen eksempler har avisen the Times har beskrevet WDDTY som » a voice in the silence«, the Observer skriver WDDTY rings the alarm bells on procedures well before they become the stuff of national panic, og the Guardian skriver » information that is scientific yet easy for a parent to digest is sparse, wddty provides much damning evidence«.

Nå er de ute i papirutgave en gang i måneden, og det er en glede å oppleve. Her har man altså et papirmagasin med referanser på hva de skriver. Hver artikkel, liten eller stor avsluttes med referanser til hvilke medisinske journaler og studier de har benyttet seg av. Dette er en sjeldenhet, og når man f.eks kan lese i magasinet at den tredje største dødsårsak i USA er korrekt utskrevet allopatisk medisin, så er det kjekt for folk å vite det en studie fra JAMA hvor denne informasjonen kommer ifra.

WDDTY er et engelsk foretak som drives av Lynn Mc Taggard og Bryan Hubbard, og de skriver som følger i magasinet hvilken visjon de har bak det:

«We are not doctor bashers. In our view, most doctors are highly competent, extremly hardworking and well intended.

This magazine is also empatically not anti-medicine. If a building fall on either of us tomorrow,we want the best of modern high-tech equipment to put us back together again. And if you get hit by a truck or suffer a heart attack, our advice is: get to the hospital.

But when it comes to chronic diseases-arthritis, heart disease, even cancer- medicine is not simply ineffective, but often downright dangerous.

Og der tror jeg de har truffet essensen på hva mange føler om dagens allopatiske helsesystem. Derfor har WDDTY og en del om holistisk helse og alternative behandlingsformer/medisiner. Første utgave av magasinet har blant annet en flott artikkel om thought field therapy, og en annen som forteller hvordan man kan forebygge og behandle prostatakreft  ved bruk av f.eks vitaminer eller diett. Igjen med referanser fra anerkjente fagfellevurderte journaler som JAMA eller Journal of Clinical Psychology.

WDDTY er altså helt uavhengig, som websiden deres sier :

It accepts no donations from government bodies, industry groups or companies, but relies for its survival and success only from the subscription income it receives from its many thousands of subscribers around the world.

Neste nummer av WDDTY inneholder blandt annet en artikkel om gardasil og hpv, Tai Chi og diabetes/D-vitamin. Så har ikke din lokale butikk magasinet, mas på de til de tar det inn. 

4 kommentarer på “Hva leger ikke forteller deg

 1. Madam Sirius
  september 10, 2012

  Eller man kan faktisk abonnere fra UK:
  http://www.wddty.com/subscriptions.html

  Godt alternativ til bladkongen eller Narvesen 🙂

 2. Reidun Jakobsen
  september 10, 2012

  Et flott tidskrift, som jeg har lest i mange år. Anbefales på det sterkeste. Kan opplyse om at Lynne Mc Taggart , som er en prisvinnende journalist, har skrevet flere flotte bøker. http://www.lynnemctaggart.com/ Boken med samme navn som tidsriftet er en bok man stadig kommer tilbake til. Proppfull av viktig informasjon.

 3. Rune Langeland
  september 23, 2012

  Oy, interessant! Denne har jeg ikke sett flr! Flott blogg 🙂
  Skal begynne å abbonnere med det samme 🙂

 4. Rune Langeland
  september 23, 2012

  Hehe, ser Forresten det er callahan teknikken som presenteres, leste tilfeldigvis om det i dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den september 9, 2012 av i Helse med stikkord .
%d bloggere like this: